24410 75466 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά;

Αξίζει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει η φυσιολογική τριχόπτωση,που συμβαίνει καθημερινά,καθώς πέφτουν οι 50-100 τρίχες από τις 100000-150000 που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή θεωρείται φυσιολογική πτώση και οι τρίχες επανεμφανίζονται. Η τρίχα είναι ζωντανή, ζει και πεθαίνει. Σ’ αυτή την περίοδο περνάει από 3 στάδια,της γέννηση, της ωρίμανσης και της αναπόφευκτης πτώσης.

Το Φθινόπωρο και την Άνοιξη θα λέγαμε ότι έχουμε μια εποχική φυσιολογική πτώση των τριχών της κεφαλής.
Όταν η πτώση των τριχών ξεπερνά τον φυσιολογικό αριθμό,τότε υπάρχει αραίωση των μαλλιών και είναι διαφόρων βαθμών, αυτή η πτώση είναι παθολογική.

Ποιές είναι οι αιτίες της τριχόπτωσης;

Συμβαίνει και στα δύο φύλλα και σαν αιτίες μπορούν να αναφερθούν η γήρανση με τις γνωστές ελλείψεις στο επίπεδο των τριχών, όπως έλλειψη αμινοξέων, μεταλλικών αλάτων, βιταμινών, λιπιδίων κλπ

Επίσης ως αιτίες αναφέρονται οι ορμονικές διαταραχές, γι’ αυτό βλέπουμε πολλές τρίχες να πέφτουν στην εγκυμοσύνη,την εφηβεία,την εμμηνόπαυση σε περιπτώσεις διαταραχής του θυρεοειδούς, αλλά και στις περιπτώσεις υπερέκκρισης τεστοστερόνης (ανδρικής ορμόνης). Η υπερβάλλουσα λιπαρότητα συντελεί στην τριχόπτωση καθώς και μετά από χειρουργική επέμβαση. Παθολογικές καταστάσεις (φάρμακα- λοιμώξεις- περιπτώσεις καρκίνων κ.α.) υπεισέρχονται ως αιτίες στην παθολογία της πτώσης των τριχών.Οι εξαντλητικές δίαιτες δικαίως ενοχοποιούνται για την απόρριψη των τριχών ,αφού στραγγίζουν τον οργανισμό από τα δομικά του στοιχεία. Το άγχος θεωρείται η πιο συχνή αιτία της πτώσης των μαλλιών, ευτυχώς είναι παροδική.

Τί μπορώ να κάνω για να σταματήσω την τριχόπτωση και να ενισχύσω τα αδύναμα μαλλία μου;

Συνδυαστικά μπορούμε να ενισχύσουμε όλους αυτούς τους μηχανισμούς θεραπείας της τριχόπτωσης.
Πρωτίστως συστήνουμε την πρόληψη και την εσωτερική ενίσχυση του οργανισμού, γιατί εκεί βρίσκονται οι κύριες αιτίες της.
Ηρεμία, εσωτερική ειρήνη, καλός ύπνος,σωστή και ισορροπημένη διατροφή με πλούσια στοιχεία αμινοξέων και λιπιδίων, λήψη βιταμινών C, E, B complex, χαλκού, σιδήρου, ψευδαργύρου και φολλικού οξέος,υποβοηθούν στην υγεία της τρίχας.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί φθορά στα μαλλιά, αλλά και οι έντονες και εντατικές φροντίδες των μαλλιών,όπως περμαναντ, πολύ συχνό λούσιμο, ίσιωμα, στέγνωμα, σιδέρωμα, βαφές κλπ περισσότερο ταλαιπωρούν,παρά περιποιούνται τα μαλλιά.

Στο χώρο μας διαθέτουμε πρωτόκολλα πρόληψης- ανάκαμψης και θεραπείας των κατεστραμμένων ή αδύναμων μαλλιών,αλλά και της εν δυνάμει αραίωσης.

Οι θεραπείες μας στοχεύουν στην αντιγήρανση του βολβού της τρίχας. Με τη messo- θεραπεία στέλνουμε στις ρίζες των μαλλιών τα στοιχεία που τους λείπουν, επαναφέροντας την φυσιολογική τους σύσταση. Ακόμη με το …. επαναφορτίζουμε με ενέργεια την περιοχή του τριχωτού ενισχύοντας την αντίσταση στις παθογόνες επιθέσεις. Με την τέχνης της Αρωματοθεραπείας και τη δύναμη της φύσης φροντίζουμε την τόνωση και την εξυγίανση των ριζών της τρίχας, το δεντρολίβανο,το πατσουλί,το Ylang-Ylang,το Θυμάρι, το φασκόμηλο φροντίζουν για την τόνωση και την αντίσταση στην τριχόπτωση και το αγριοκυπάρισσο ρυθμίζει την υπερβολική λιπαρότητα.Ο βιοσυντονισμός ,η ψυχολογική υποστήριξη,ο ηλεκτροβελονισμός είναι εναλλακτικές που συντελούν σημαντικά στις θεραπείες των μαλλιών.

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00