ΤΕΣΤ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ

Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας

Με τον όρο τροφική δυσανεξία εννοούμε την έλλειψη ανοχής του οργανισμού (συνεπακόλουθα την αντίδρασή του) σε τροφές που συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή μας.

Είτε λόγω της ίδιας της τροφής, είτε λόγω μιας δυσλειτουργίας σε κάποιο σύστημα του οργανισμού, ενεργοποιείται ο αμυντικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η απορρόφηση των συστατικών και να διαταράσσεται ο μεταβολικός ρυθμός.
Ακριβώς επειδή οι τροφές αυτές μπορεί να βρίσκονται στην καθημερινή διατροφή, ο «πόλεμος» του οργανισμού είναι συνεχής. Το αμυντικό σύστημα κοπιάζει, και με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται συμπτώματα είτε ακριβώς μετά τη βρώση, ακόμη όμως και μετά από αρκετές ώρες. Χωρίς να είναι βασικός κανόνας, το πρώτο που παρατηρείται είναι η χαμηλή ενεργητικότητα, με ήπιο αίσθημα κόπωσης. Σιγά σιγά μπορεί να εμφανιστούν γαστρικές ενοχλήσεις με δυσπεψία, τυμπανισμό ή αίσθημα καύσου και εντερικά προβλήματα με μετεωρισμό, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Το αποτέλεσμα είναι μεταβολικές διαταραχές όπου το άτομο ενώ έχει μια φυσιολογική διατροφή, όχι μόνο δυσκολεύεται να αδυνατίσει, αλλά παρουσιάζει και αύξηση του βάρους του.
Συνήθη συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζονται ή να συντηρούνται καταναλώνοντας δυσανεκτικές τροφές:

Γενικά :
Κούραση, σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως, έλλειψη ζωτικότητας, αίσθημα ψύχους

Δερματικά :
Εξανθήματα, ακμή, κνησμός, έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση

Βλεννογόνοι ιστοί:
Ρινίτιδα, φταρμός, επιπεφυκίτιδα, βήχας, βρογχικό άσθμα

Γαστρεντερικά :
Πρήξιμο, φούσκωμα, γαστρίτιδα, διάρροια, δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σπαστική κολίτιδα, ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn, κολικοί των νεογνών

Καρδιοαγγειακά :
Κρίσεις υπέρτασης ή υπότασης, λιποθυμίες, ταχυκαρδία, αρρυθμία

Ουρολογικά :
Πολυουρία, δυσουρία, συχνουρία, ευερέθιστη ουροδόχος κύστη

Σκελετικά :
Μυϊκοί πόνοι, πόνοι μέσης, δυσκαμψία των δαχτύλων, ρευματικά συμπτώματα

Ανοσολογικά :
Αυτοάνοσα νοσήματα

Ψυχικά :
Κατάθλιψη, ανησυχία, άγχος, κρίσεις πανικού, σύγχυση, επιθετικότητα, παιδική υπερκινητικότητα

Άλλα :
Πονοκέφαλος, ημικρανία, ίλιγγος, κατακράτηση υγρών, πρηξίματα, επιδείνωση της όρασης, σακούλες κάτω από τα μάτια, παχυσαρκία, έλλειψη ή ταλαντώσεις σωματικού βάρους, βουλιμία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τροφική δυσανεξία είναι γνωστή και με τον όρο «κρυφή αλλεργία». Είναι πιθανό να μην αναγνωρίζονται τα αίτια ενοχλητικών συμπτωμάτων και να διατηρούνται χρόνιες παθήσεις ακριβώς επειδή η εχθρική προς τον οργανισμό τροφή συνεχίζει να καταναλώνεται. Οποιαδήποτε τροφή μπορεί να είναι ύποπτη, όπως δημητριακά, γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί και κρέατα κλπ.

Ο έλεγχος γίνεται με σύγχρονα μηχανήματα και μας δείχνει σε ποιες τροφές ο οργανισμός παρουσιάζει ευαισθησία.
Καταργώντας αυτές τις ερεθιστικές τροφές από τη διατροφή μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχει σαν αποτέλεσμα την φυσιολογική απώλεια βάρους, την ανάκτηση της ενεργητικότητάς με φυσικό τρόπο και την βελτίωση πολλών προβλημάτων υγείας.

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00