24410 75466 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι οι ευρυαγγείες; Που οφείλονται; Πως αντιμετωπίζονται;

Οι ευρυαγγείες είναι πολύ μικρά διευρυμένα τριχωειδή αγγεία στο δέρμα που γίνονται ορατά με γυμνό μάτι.

Διαγράφονται ως αραχνοειδείς σχηματισμοί και εντοπίζονται ακριβώς κάτω απ’ την επιδερμίδα με χρώμα κόκκινο- μπλε ή ιώδες.

Έχουν διάμετρο 0,1 – 1 χιλιοστό και συναντώνται περισσότερο στις γυναίκες απ΄ ότι στους άνδρες και δη σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Τις βλέπουμε συνήθως στα μάγουλα, στην κορυφή της μύτης, στις πλευρές της μύτης και στο πιγούνι. Τότε γίνεται κατανοητό ότι η ηλιακή ακτινοβολία, η διατροφή, οι νόσοι κολλαγόνου, η ροδόχρους νόσος, τα κορτικοειδή, οι στρογονοθεραπείες, οι ορμονικές αλλαγές στις περιόδους της ζωής, όπως στην εφηβεία, εγκυμοσύνη και εμμηνόπαυση, είναι παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την επέκταση του τηλαγγειεκτασιών. Ακόμηη διατροφή (οι ζεστές τροφές το οινόπνευμα κ.α.) επηρεάζει την κατάσταση.

Που οφείλονται;

Η γενετική προδιάθεση είναι μια από τις αιτίες της εμφάνισής τους. Οι ευρυαγγείες είναι πολύ πιθανόν να οφείλονται στην εξασθένιση γενικά του δέρματος που είναι η βασική αιτία της γήρανσης του, και που τα αγγεία είναι στοιχεία αυτού του ίδιου. Οφείλεται στη διάσπαση του κολλαγόνου, που αποτελεί το βασικό δομικό υλικό των τοιχωμάτων, των αγγείων, οδηγώντας στην λέπτινση αυτών με αποτέλεσμα να διαφαίνεται η διάτασή τους και πολλές φορές η διάνοιξη τους. Το φαινόμενο αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με την πάροδο του χρόνου χειροτερεύει.

Πως αντιμετωπίζονται;

Οι ευρυαγγείες είναι ασυμπτωματικές. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε οτι δε δημιουργούν κανένα πρόβλημα στον οργανισμό, αλλά εκείνο που συμβαίνει είναι ότι μειώνουν την αυτοπεποίθηση του ατόμου, αφού δίνουν αυτή την εικόνα του κόκκινου δέρματος τοπικά ή εκτεταμένα.

Οι κρέμες δεν αντιμετωπίζουν σε βάθος το πρόβλημα των ευρυαγγειών. Η μικροδιαθερμοπηξία, ο ηλεκροκαυτηριασμός που εφαρμόζονται ως μέθοδοι αντιμετώπισης προ δεκαετίας ή έδινα φτωχά αποτελέσματα.

Σήμερα χρησιμοποιούμε πολύ εξελιγμένα Laser για την αντιμετώπιση των ευρυγαγγειών με πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα και εξαιρετική ασφάλεια.

Η επιλεκτική φωτοθέρμανση (παλμικό Laser) είναι μια πηγή φωτός που εξουδετερώνει τις λεπτές αραχνοειδείς ευρυαγγείες στο πρόσωπο σε όλους του τύπους δέρματος χωρίς πόνο, κίνδυνο, επιμόλυνση.

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00