24410 75466 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι η ρεφλεξολογία;

Η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική πρακτική μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που βασιζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, με τις πιέσεις προκαλούμε ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθέ σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με σκοπο την αποτοξίνωσή του και μετέπειτα την αυτόθεραπεία του σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Ιστορια

Οι ρίζες της ρεφλεξολογίας ξεκινούν με τεκμήρια από το 2330 π.Χ., ενώ το 1913 όπου ένας Αμερικανός χειρουργός ΩΡΛ εισήγαγε τον όρο ‘θεραπεία ζωνών’. Λίγα χρόνια μετά, γύρω στο 1930, δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ” ρεφλεξολογικοί χάρτες” και ο όρος «Ρεφλεξολογία».

Η αρχαιότερη καταγραφή εφαρμογής πιέσεων στα άκρα με σκοπό την θετική επίδραση στο σώμα βρίσκεται στο βιβλίο De Medicina Libri octo όπου γράφει: “Πολύ πιο συχνά, ωστόσο, κάποιο άλλο μέλος πρέπει να τριφτεί από εκείνο όπου βρίσκεται ο πόνος, και ιδιαιτέρως όταν θέλουμε να απομακρύνουμε τα “περιττώματα” από την κεφαλή και το θώρακα, οπότε τρίβουμε τα χέρια και πόδια.”

Πώς λειτουργεί;

Διεγείροντας συστηματικά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και χειρισμούς, απελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, τη χαλάρωση, την εξισορρόπηση και την υγεία του οργανισμού. Σήμερα η ρεφλεξολογία, όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος, διότι έρχεται συμπληρωματική και ουδέτερα με την κλασική ιατρική να βοηθήσει μέσα από την εξισορρόπηση στην αυτοθεραπεία του οργανισμού. Ενδείξεις: αυχενικό σύνδρομο, πάσης φύσεως πόνοι (μέσης, άνω άκρων, εμμήνου ρήσεως κ.α.), δυσκοιλιότητα, αυπνίες και γενικά προβλήματα όλων των συστημάτων του οργανισμού.

Δημοσιευμένες έρευνες και μελέτες για την επίδραση της Ρεφλεξολογίας ως συμπληρωματική μέθοδος της συμβατικής ιατρικής υπάρχουν και μάλιστα δημοσιευμένες σε ηλεκτρονικές ιατρικές βιβλιοθήκες στο διαδίκτυο όπου κανείς μπορεί εύκολα να τις βρει.

Οι ρεφλεξολόγος δεν κάνει ποτέ διάγνωση και η ρεφλεξολογία δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη ρεφλεξολογία;

Μπορεί να εφαρμοστεί για τις αισθητικές μου ανάγκες;

Τη ρεφλεξολογία μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε όλα τα αισθητικά προβλήματα,που σχετίζονται με την εξασθένιση του αμυντικού συστήματος, την τοξίνωση του οργανισμού και την απορρύθμιση των ορμονών, που μπορεί να ευθύνονται για καταστάσεις όπως, ακμή, πανάδες, κυτταρίτιδα, υπερβάλλον βάρος, υπερτρίχωση, γηρασμένο δέρμα κ.α.

Η διπλωματούχος Ρεφλεξολόγος του KRIKELIS +Spa Αντιγόνη Κρικέλη βρίσκεται στην διάθεσή σας, ώστε να εφαρμόσει τη μέθοδο της Ρεφλεξολογιας και να σας λύσει όλες σας τις απορίες.

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00