24410 75466 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΠΑΝΑΔΕΣ – ΜΕΛΑΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ – ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ

Τι είναι οι πανάδες;

Οι πανάδες (στην ιατρική ορολογία= Μέλασμα) είναι βλάβες του δέρματος ιδιαίτερα εκτεταμένες, περισσότερο σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες, που καλύπτουν ιδιαίτερα την περιοχή του μετώπου, των παρειών, του λαιμού και την περιοχή γύρω από το στόμα. Εμφανίζονται μεμονωμένα ή σε όλα τα σημεία μαζί, καθώς και στην περιοχή του ντεκολτέ. Το ανομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα δίνει μια σκιερή εικόνα στο πρόσωπο, που ενοχλεί τον ασθενή. Μπορεί να οφείλονται σε διαταραχή της σύνθεσης της μελανίνης, της χρωστικής που τις χαρακτηρίζει, ή σε αυξημένο αριθμό μελανινοκυττάρων ή και στα δύο. Το μέλασμα παρατηρείται περισσότερο συχνά στις γυναίκες και σχετίζεται με γενετική προδιάθεση.

Που οφείλονονται;

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, η εγκυμοσύνη και οι ορμονικές θεραπείες με οιστρογόνα και προγεστερόνη, η λήψη κάποιων φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικά, ή ωτοευαισθητοποιων φαρμάκων,καλλυντικών ή αρωμάτων ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του μελάσματος. Ένας άλλος παράγοντας που κάνει την εμφάνισή του όλο και πιο συχνά είναι η αντίδραση του δέρματος από κάποιες θεραπείες που γίνονται πριν το καλοκαίρι ή το χειμώνα και λειτουργούν σαν μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση.

Πως δημιουργούνται οι πανάδες;

Το μελανινοκύτταρο με την πρόοδο του χρόνου οξειδώνεται, φλεγμένεται και ανεβαίνει από το χόριο στην επιδερμίδα, σκορπίζοντας ακανόνιστα τη μελανίνη και έτσι έχουμε τις μελαγχρωματικές βλάβες, τις πανάδες.

Πρόληψη (ενεργός φάση):

Αν και το μέλασμα μπορεί να προσδιοριστεί ως γενετική προδιάθεση, η πρόληψη είναι απαραίτητη, πρώτα για την αποφυγή της εμφάνισης νέων βλαβών και στην συνέχεια για την αποφυγή επιδείνωσης των παλαιών.

Η πρόληψη στοχεύει στην έγκαιρη τοποθέτηση αντιοξειδωτικών και αποχρωματιστικών στοιχείων στο σημείο, εκεί όπου τα δύο ένζυμα τυροσίνη και τυροσινάση σχηματίζουν την μελανίνη. Υπάρχει και η περίπτωση συνήθως μετά από 5 μήνες να φτάσει σε ένα σημείο που σταματάει η βελτίωση και περνάμε στη φάση συντήρησης.

Συντήρηση:

Με τις σύγχρονες πρωτοποριακές, αντιοξειδωτικές, μη ερεθιστικές και αντιφλεγμονώδεις θεραπείες, που εφαρμόζουμε στο KRIKELIS+spa, τα μελανινοκύτταρα επανακτούν την υγεία τους, εξισορροπούνται και το μέλασμα υποχωρεί και εξαφανίζεται. Η φάση αυτή χρειάζεται:

  • χρήση αντηλιακών φίλτρων
  • αποχρωματισμό με κρέμες
  • θεραπείες στο ινστιτούτο
  • χρονο( η λεύκανση έρχεται σιγά σιγά)
  • υπομονή
  1. Κρίνεται απαραίτητη η συμπληρωματική θεραπεία του μελάσματος με προϊοντικά σκευάσματα στο σπίτι,τα οποία βασίζονται σε τεκμηριωμένες κλινικές μελέτες και έχουν αποτελέσματα στην επαναφορά της υγείας των μελανινοκυττάρων και να εξασφαλίσουμε ένα καθαρό δέρμα για πάντα και όχι για λίγο καιρό.
  2. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι επίσης απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού χωρίς καμία απολύτως διακοπή.
  3. Mην χρησιμοποιείτε τις λευκαντικές κρέμες τοπικά. Έχουν στοιχεία που κάνουν καλό σε όλο το πρόσωπο καθώς δρουν αντιφλεγμονωδώς.

Τι περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη θεραπεια με προιοντα;

Αρχικά τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στο σπίτι πρέπει να έχουν εκτός από φαινολικές ενώσεις (εκτός της υδροκινονης που είναι κυτταροτοξική), και φαινολικές ενώσεις όπως είναι η βιταμίνη Α, C, τα AHA και τα BHA ( τύποι οξεων), φυτικά εκχυλίσματα κ.α. Οι σωστές αναλογίες, δοσολογίες και τύποι προϊόντων δίνονται μετά από ένα πλήρες ιστορικό και μια εξέταση κάτω από το φακό εργασίας.

Επιτρέπεται το laser για την θεραπεία των πανάδων;

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, απαγορεύεται ρητά. Εξαίρεση έχουν οι γεροντικές κηλίδες που αφορούν άλλη ενότητα. Αν γίνει θεραπεία με laser στις πανάδες υπάρχει κίνδυνος να γίνουν εντονότερες λόγω της δημιουργίας μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης.

Σε πόσο καιρό θα αρχισω να βλέπω αποτελεσμα;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για μια επιτυχημένη θεραπεία είναι η υπομονή. Αφού ξεκινήσουν οι θεραπείες στο ινστιτουτο οι οποίες μπορεί να έχουν μεσοδιάστημα 10-15 ημέρες και περάσουν 3 μήνες αρχίζετε να βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα! Αυτό οφείλεται στον κύκλο που κάνουν τα “χρωματισμένα” απο τη μελανίνη κυτταρα του δέρματος να φύγουν και να αντικατασταθούν με “καθαρά”!

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00