24410 75466 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

MICRONEEDLING

MICRONEEDLING

Μεσοθεραπεία είναι μέθοδος διοχέτευσης στο δέρμα ποικιλίας δραστικών ουσιών (cocktails) σε μικρές ποσότητες. Πρωτοξεκίνησε το 1958 στην Γαλλία από τον Dr. Michel Pistor. Από το 1987 χρησιμοποιείται στην Ιατρική σε πολλές ειδικότητες.

Εφαρμόζεται από την επιφάνεια μέσα σε όλο το βάθος του δέρματος (μεσοθεραπεία).
Συγκαταλέγεται στις καλύτερες και δημοφιλέστερες μεθόδους αντιγήρανσης και λάμψης τόσο για πρόληψη όσο και για αποκατάσταση των φθορών του δέρματος.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται;

 • Σε όλες τις περιπτώσεις που εκδηλώνουν μία ανάγκη, στο πρόσωπο και στο σώμα.
 • Σε νεανικά δέρματα και σε ώριμα, σε μικρές και μεγάλες περιοχές
 • σε φωτογηρασμένο δέρμα.
 • σε θαμπό δέρμα και άτονο ,
 • στο χαλαρό δέρμα ( πρόσωπο και σώμα)
 • με λεπτές ρυτίδες δέρμα
 • σε βαθύτερες και πιο χρόνιες ρυτίδες
 • στα σημάδια ακμής και σε ουλές,
 • σε διεσταλμένους πόρους
 • στο μέλασμα (πανάδες)
 • στην κυτταρίτιδα και στο τοπικό πάχος
 • τριχόπτωση και αλωπεκία,
 • ραβδώσεις
 • στα χείλη (ογκος, ενυδατωση, χρώμα)

Ποιες είναι οι δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται;

Ta cocktail που χρησιμοποιούνται είναι μίγμα από δραστικές ουσίες όπως Βιταμίνες Α-Ε-C-B-K-D-F , ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αυξητικοί παράγοντες –EGF, IGF, BFGF, VEGF, DMAE, αμινοξέα, λιπίδια, ένζυμα, πεπτίδια,αντιοξειδωτικες ουσίες, ημιδιασταυρωμενο υαλουρονικό οξυ. Το cocktail παρασκευάζεται εκείνη τη στιγμή απ’τον ειδικό, εκτιμώντας τις ανάγκες του κάθε δέρματος ξεχωριστά.

Πώς δρα;

Όταν απλώνουμε μια ουσία στην επιδερμίδα ένα μικρό ποσοστό της απορροφάται και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. μέγεθος μορίου της ουσίας, κατάσταση επιδερμίδας, υγρασία κλπ).

Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο. Με τη βοήθεια μικροακίδων που εισχωρούν στο δέρμα σε βάθος 0,25-2 χιλιοστών, δημιουργούμε μικρές διατρήσεις, που αποτελούν αόρατα τραύματα. Με τη δημιουργία των μικροτραυμάτων, διεγείρονται οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος με αποτέλεσμα το σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αυτό είναι αδύνατο να γίνει ακόμη και με την πιο ακριβή αντιγηραντική κρέμα!

Η δράση του αφορά την επιδερμίδα και όλο το δέρμα και ιδιαιτέρα:

 • διεγείρει τον κυτταρικό μεταβολισμό και την ανανέωση των κυττάρων
  ενισχύει την παραγωγή του υαλουρονικού οξέος, του κολλαγόνου και της ελαστινης
  παρέχει βαθιά και ουσιαστική ύδατωση στο δέρμα, που καμιά άλλη μέθοδος ή προϊόν μπορεί να προσφέρει.
  καταστέλλει την μελανινογένεση ( πρόληψη πανάδων)
  λευκαίνει τις ήδη υπάρχουσες πανάδες και δυσχρωμίες
  προστατεύει το δέρμα από την οξείδωση, και την ηλιακή ακτινοβολία
  ενισχύει την φυσική άμυνα του δέρματος

Πως εφαρμόζεται;

Με ειδικό μηχάνημα (derma pen), το οποίο φέρει πάνω του μικροβελονίτσες διαφόρων μηκων ή με συσκευή mesoroller ή dermaroller που αποτελεί ένα κύλινδρο με εκατοντάδες βελονιτσες πάνω του. Τα κυλάμε πάνω στο δέρμα με στόχο να περάσουμε από όλα τα σημεία που θελουμε βάζοντας ταυτόχρονα το κοκτέιλ που φτιάξαμε ανάλογα με της ανάγκες του δερματος. Ρυθμίζοντας την πίεση και τον χρόνο που κινούμε τις ακίδες αυτές στο δέρμα ελέγχουμε τον μικρότραυματισμο και το μέγεθος του αποτελέσματος που θελουμε να έχουμε. Ολες οι παραπάνω τεχνικές εφαρμόζονται από έμπειρo εκπαιδευμένο αισθητικό.

Είναι ενοχλητική η εφαρμογή-πονάει;

Αφενός ο πόνος που αισθάνεται ο καθένας είναι υποκειμενικός, αφετέρου μεγάλο ρόλο παίζει το ποσό ανώδυνα θα το εφαρμόζει ο υπεύθυνος Αισθητικός. Παρόλα αυτά, οταν εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα για λίγα λεπτά πριν την εφαρμογή, η ενόχληση μηδενίζεται και η θεραπεία ειναι εντελως ανώδυνη.

Από την άλλη αν κάποιος δεν θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, στο κέντρο μας εφαρμόζουμε και την μεσοθεραπεια με το μηχάνημα ηλεκτροπορωσης που είναι καθολα ανώδυνο.

Πόση ώρα διαρκεί;

Απο μισή εως μια ώρα.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η Μεσοθεραπεία;

Σε όλο πρόσωπο, βλέφαρα, παρειές, λαιμό, ντεκολτέ. Αλλά και στα χέρια, στα μπράτσα, στους μηρούς, γλουτούς, κοιλιά και στο υπόλοιπο σώμα.

Το αποτελέσματα είναι άμεσα;

Είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία. Το δέρμα αποκτά άμεσα λάμψη, ενυδάτωση και σφριγηλότητα. Όταν η μεσοθεραπεία συνδυαστεί και με πρωτόκολλο αντιγήρανσης-ενυδάτωσης-σύσφιξης όπως είναι τα χημικά peeling- ραδιοσυχνότητες -φωτοανάπλαση κλπ. και προϊόντα αντίστοιχα για τη φροντίδα στο σπίτι, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και παραμένουν σε βάθος του χρόνου.

Σε νεανικά δέρματα σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί;

Για αποκατάσταση της λιπαρότητας, ξηρότητας και αφυδάτωσης αλλά και σε σημάδια ακμής και ουλές.

Πόσες θεραπείες πρέπει να γίνουν;

Η βελτίωση φαίνεται από την πρώτη συνεδρία. Προκειμένου όμως να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα, να καλυφθεί σε βάθος η ανάγκης του δέρματος, χρειάζονται 4-6 θεραπείες ανάλογα με την περίπτωση, με απόστασης μεταξύ τους 10-25 ημέρες. Καλό είναι να συντηρείται το αποτέλεσμα κάνοντας την εφαρμογή της μεσοθεραπείας κάθε 3-6 μήνες, ανάλογα με το περιστατικό.

Η μεσοθεραπεία με microneedling είναι μέθοδος που απαιτεί παραμονή στο σπίτι;

Η τεχνική των μικρονυγμών -microneedling, αφήνει μια ήπια κοκκινίλα οποία υποχωρεί σε λίγη ώρα και καλύπτεται με ειδικό καλυπτικό προιόν. Όποτε επιστρέφετε άμεσα στις δραστηριότητες σας. Την ημέρα της εφαρμογής καλό θα είναι να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση (γυμναστήριο, κολύμβηση κ.α.)

Πως λειτουργούν μέσα στο δέρμα τα συστατικά των cocktails που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία;

Το υαλουρονικο οξύ και οι πρωτεΐνες κολλαγόνου και ελαστινης είναι υπεύθυνα γιατί δομή , την ελαστικότητα και την ποσότητα ενυδάτωσης του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να απορροφά έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, να το συγκρατεί στους ιστούς και να συντελεί δραστικά στην ενυδάτωση του δερματος.

Οι βιταμίνες χάρη στις αντιοξειδωτικες τους ιδιότητες αναστέλλουν την περαιτέρω εκφύλιση των ινών κολλαγόνου και ελαστινης και συμμετέχουν στην κολλαγονογέννηση. H vit C συνδυασμένη με αυξητικούς παράγοντες, υπεύθυνους για την καταστολή μελανινογέννησης ευνοσύν κάθετα στην θεραπεία του μελάσματος (πανάδες).

Οι αυξητικοί παράγοντες πολύ δυνατοί υποστηρικτές της αντιγήρανσης, αλλά και της επανοδόμησης και ανάπλασης των ιστών.

Τα πεπτίδια αποτελούν ισχυρούς συσφικτικους παράγοντες.

Κόστος: από 30€

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00