24410 75466 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΚΗΛΙΔΕΣ

ΚΗΛΙΔΕΣ – ΕΞΑΛΕΙΨΗ

Εξαφανίζονται και δεν επανεμφανίζονται;

Οι κηλίδες, μικρές καθορισμένες βλάβες ή γεροντικές φάκες, είναι διαφορετικού τύπου βλάβες που πάλι σχετίζεται με την μελανίνη, αλλά δεν εμφανίζονται σε πολύ νέα άτομα,κάτι που μπορεί να συμβεί με τις πανάδες. Η πρόοδος του χρόνου, η ηλικία, και η πολύωρη έκθεση στον ήλιο είναι βασικές αιτίες του σχηματισμού των κηλίδων και είναι συσσωρευτικές.

Επισημαίνονται κυρίως στα χέρια, στα μπράτσα, στην πλάτη και στο πρόσωπο, στο μέτωπο, στην ράχη της μύτης, στις παρειές, στο ντεκολτέ. Συστάδες από κοκκία μελανίνης ανέρχονται από το χόριο στην επιδερμίδα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και μένουν εκεί αναλλοίωτες στο χρόνο. Πολύ συχνά εντείνεται η κλινική τους εικόνα, όταν εκτείνονται στους παράγοντες που τις γέννησαν και τις ενισχύουν.

Οι σύγχρονες θεραπευτικές αγωγές δίνουν ένα δυναμικό αποτέλεσμα διασπώντας σε βάθος τα κοκκία της μελανίνης, που δημιούργησαν τις κηλίδες και συνδυαστικά επεμβαίνουν στον μηχανισμό του σχηματισμού τους με αποτέλεσμα αυτές να εξαφανίζονται και να μην επανεμφανίζονται. Τέτοιες μεθόδους εφαρμόζουμε στο κέντρο μας όπως το Quaufiskin regurauation , το plasic με την υποστήριξη της μεσοθεραπείας και στοχευμένων δραστικών

ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ ΓΙΑ ΚΗΛΙΔΕΣ

Τι είναι οι γεροντικές κηλίδες;

Οι καφέ ή μελαχρωματικές κηλίδες, γνωστές ως γεροντικές κηλίδες είναι δυσχρωμίες, που οφείλονται στην τοπική αύξηση της μελανίνης. Είναι ένδειξη πρόωρης γήρανσης και εμφανίζονται κύριος στις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία, όπως τα χέρια, το πρόσωπο η περιοχή του δεκολτέ, της πλάτης κλ. Έχουν καφέ ανοιχτό χρώμα και οφείλονται στην πάροδο του χρόνου, και στην αμέλεια του ατόμου να προστατευθεί το δέρμα απ’την ηλιακή ακτινοβολία. Τότε οδηγείται σε υπερπαραγωγή μελανίνης η οποία διοχετεύεται ανομοιόμορφα και έτσι φανίζονται οι κηλίδες, οι πανάδες και δυσχρωμίες.

Πως αντιμετωπίζονται οι κηλίδες γήρανσης;

Η πορεία στο χώρο της Αισθητικής, μας έχει αποδείξει ότι αντιμετώπιση των κηλίδων είναι και εύκολη και γρήγορη και πολύ αποτελεσματική. Η πιο γρήγορη και εύκολη μέθοδος είναι με το LASER όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με μικροδερμοαποξεση με διαμάντι και έκχυση θεραπευτικών ουσιών, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Στην περίπτωση αυτή, το φως του laser απορροφάτε απ’τη σκουρόχρωμη κηλίδα (μελανίνη) αυξάνει στιγμιαία την θερμοκρασία της και προκαλείται έτσι ο θρυμματισμός της και η περαιτέρω αποσύνθεση της γίνεται με τους φυσιολογικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Σε μια εβδομάδα με 10 μέρες περίπου, αποπίπτει η στεγνή εφελκίδα και το δέρμα μένει ομοιόχρωμο και υγιές.

Χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις μια φόρα είναι αρκετή, για να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν οι κηλίδες είναι πολλές, μικρές και διάσπαρτες ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί η θεραπεία για δεύτερη ίσως και τρίτη φορά. Ορισμένες βλάβες που είναι ανοιχτόχρωμες δεν εξαφανίζονται παντελώς, αλλά ακόμα και σε αυτές μειώνεται η ένταση του χρώματος τους.

Πονάει η φωτοαναπλαση των κηλίδων;

Έως και καθόλου, ίσως ένα μικρό τσούξιμο.Σημερα μετά τη θεραπεία εφαρμόζουμε έναν ειδικό ορό , και οποιαδήποτε ενόχληση, δεν υφίσταται ,μηδενίζεται. Το άτομο μπορεί να βρίσκεται στις δραστηριότητες του αμέσως μέντα τη θεραπεία.

Υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης των κηλίδων;

Η μεσοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματικοί μέθοδος

Το πέρασμα της δραστικής Νούσιας, που αποσυνθέτει τη μελανίνη και ανα τη μελανινογέννεση, φτάνει στη βασικής στοιβάδα, εκεί που συντίθενται το μελαννινοκυτταρο και το αποδυναμώνει σταδιακά. Για αυτό η θεραπεία αυτή, ενώ δίνει σταθερά αποτελέσματα, καθυστερεί και χρειάζεται περισσότερες εφαρμογές.

Επανεμφανίζονται οι κηλίδες;

Οι θεραπευμένες μελαγχρωματικες κηλίδες δεν επανεμφανίζονται , με εξαίρεση κάποια σημάδια εκ γενετής, που μπορεί να επανέλθουν μέντα από κάποιους μήνες η χρονιά. Ωστόσο θεωρείται επιβεβλημένο να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολίας και με αντιηλιακές προϊόντα καθημερινά για να μειώνεται η κάθε πιθανότητα επανεμφάνισης η ανάπτυξης.

Πρόληψη για να αποφύγετε τις γεροντικές κηλίδες:

  • αποφυγή του ήλιου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 απόγευμα. Οι ακτίνες του είναι πιο ίσχυσες αυτές τις ώρες. Είναι καλύτερα να προγραμματίζετε τις εξωτερικές σας δραστηριότητες στις άλλες ώρες της ημέρας.
  • μην κυκλοφορείτε χωρίς αντιηλιακό καθημερινά και άμεσα στο σπίτι.Ιδιως όταν πρόκειται να βγείτε 15-30 λεπτά πριν την έξοδο, φοράτε αντιηλιακό ευρέως φάσματος, που παρέχεις προστασία και UVA και από UVB ακτίνες, Επιλέξτε προϊόν με δείκτη προστασίες τουλάχιστον 15. Απλωμένη γενναιόδωρη ποσότητα και ανανεώστε την κάθε 2 ωρες. Αν ιδρώνετε ή κολυμπάτε συχνότερο.
  • φοριέστε καπέλο με πλατύ γείσο, που προσφερθεί κάλυψη γύρω απ’το κεφάλι
  • στην αγορά κυκλοφορόν ενδύματα, από ειδικά υφάσματα
  • υπάρχουν εξεδεικευμενα αντιηλιακά εμπλουτισμένα και με αντιοξειδοτικους παράγοντος και βιταμίνες για την ενίσχυση και άμυνα του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία.

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00