24410 75466 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η υπερτρίχωση στη σημερινή εποχή θεωρείται πρόβλημα και φαντάζει αντιαισθητική. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσες μέθοδοι αποτρίχωσης για να λύνουν αυτό το πρόβλημα.

Ας δούμε όμως τι είναι η υπερτρίχωση και στη συνέχεια πως θα έχουμε μόνιμη αποτρίχωση. Είναι η αύξηση των τριχών του σώματος του ανθρώπου σε μέγεθος πέραν του φυσιολογικού.Το φυσιολογικό όμως κρίνεται υποκειμενικά, καθότι υπάρχουν άτομα που ενοχλούνται και από τις λίγες και πιο μικρές τρίχες.

Η υπερτρίχωση υποκινείται από ενδογενείς παράγοντες, ως επι το πλείστον από ορμονικές διαταραχές ή από εξωτερική παρέμβαση, παρενοχλώντας τις ήδη υπάρχουσες τρίχες με τσιμπιδάκι, κερί, ψαλίδι, αποτριχωτική μηχανή, κρέμα αποτρίχωσης ή ακόμη και ξυράφι κυρίως στις περιοχές του προσώπου και του κορμού.

Οι τρίχες στο σώμα του ανθρώπου, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν διαφορετικά μεγέθη και διακρίνεται διαφορετικότητα στην ένταση του χρώματος ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την περιοχή του σώματος και το χρωματικό τύπο.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι, ότι οι τρίχες έχουν και διαφορετικό βάθος και πυκνότητα ανάλογα με την περιοχή. Στο πρόσωπο π.χ.  η πυκνότητα τους φτάνει μέχρι 1500 τρίχες ανα cm2 όταν διαταραχθεί η φυσιολογική τους έκφυση. Αυτό το τελευταίο γίνεται κατανοητό, γιατί αυξάνονται σε αριθμό αλλά και σε μέγεθος οι τρίχες, όταν παρενοχλούνται, δεδομένου ότι με την παρενόχληση διαταράσσονται οι συνθήκες αιμάτωσης και τροφοδοσίας της τρίχας στον πυθμένα του θυλάκου της και για αυτό τις ενεργοποιεί. Αυτό το ίδιο συμβαίνει και σε ορμονική διαταραχή.

Έτσι ενώ κάποιος βρίσκεται σε θεραπεία αποτρίχωσης και οι εμφανείς τρίχες καταστρέφονται ταχύτατα εκφύονται άλλες τρίχες από διπλανούς θύλακες πολύ πολύ κοντινούς που ενεργοποιούνται με την παρενόχληση που μοιάζει να ξαναβγαίνουν οι ίδιες τρίχες.

Επίσης αξίζει να γνωρίζουμε το χρόνο ζωής της τρίχας στην αντίστοιχη περιοχή, που θέλουμε να τις αφαιρέσουμε. Στο πρόσωπο π.χ. ο χρόνος ζωής της τρίχας , από την ώρα που εκφύεται μέχρι την ώρα που πέφτει νεκρή, είναι περίπου 3 μήνες και περνάει από 3 στάδια. Στο πρώτο στάδιο (αναγενές) η τρίχα είναι βαθιά μέσα στον θύλακά της, το στέλεχός της είναι δυνατό, ο βολβός της τυλιγμένος από τα αναγεννητικά της κύτταρα και τους χυμούς του.

Όποια μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης (βελόνα – Laser) και αν χρησιμοποιήσετε σωστά η τρίχα αυτή θα μπορέσει να καταστραφεί και δε θα ξαναβγεί ποτέ πια.

Μετά από ένα μήνα περίπου η τρίχα περνάει στο δεύτερο στάδιο (καταγενές) και εδώ ο βολβός της αρχίζει να συρρικνώνεται.

Όταν η τρίχα χτυπιέται (πάντα με μέθοδο ριζικής αποτρίχωσης), το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητο, καθ’ ότι βρίσκεται σε διαδικασία φυσιολογικής απόπτωσης.

Τον επόμενο μήνα η τρίχα βρίσκεται στο τρίτο στάδιο (τελογενές) και είναι έτοιμη πλέον να εκπέσει.

Ο βολβός της συρρικνώνεται παντελώς και δεν δύναται να φιλοξενήσει ξανά τρίχα.

Μέχρι στιγμής η τεχνολογία έχει αναπτύξει τρία είδη μόνιμης αποτρίχωσης:

Επισκευτείτε μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υψηλάντου 37, 43100, Καρδίτσα

Τηλεφωνήστε μας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: 2441 075466

Πότε να σας περιμένουμε

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00